0 kommentarer

Nemrefusion – vælg den rigtige fraværsårsag – første gang

SKREVET AF ANNE LINE RICHARDT

Arbejdsgivere, Selvstændige

Del indlægget med andre

Kort om Nemrefusion

Nemrefusion er det sted du indberetter barsel for din medarbejder eller for dig selv, hvis du er selvstændig.

Det er egentlig ganske let at bruge, men en del arbejdsgivere og selvstændige er i tvivl om hvilken fraværsårsag de skal vælge, når de skal indberette barsel.  

Der er 10 forskellige fraværsårsager at vælge imellem og det rigtige valg afhænger af hvilken type orlov der holdes. I dette indlæg kan du læse mere om de forskellige fraværsårsager og hvornår de hver især skal bruges.

De forskellige fraværsårsager

Her er et overblik over de 10 forskellige fraværsårsager, du kan vælge imellem, når du skal anmelde orlov. Klik på fraværsårsagen, for at læse beskrivelsen af den enkelte fraværsårsag.

Derfor skal du kende dem

For at indberette barslen rigtigt og få udbetalt den barselsrefusion du har ret til, er det vigtigt, at du indberetter orloven korrekt.

Gør du ikke det, spilder du din tid, sagsbehandlingen ved Udbetaling Danmark tager længere tid og du risikerer at forvirre din medarbejder.

Lad mig forklare hvad jeg mener.

Du spilder din tid
Indberetter du orloven med den forkerte fraværsårsag, skal du indberette den igen, da Udbetaling Danmark ikke kan ændre fraværsårsagen. Nogle oplysninger kan de ikke ændre - fx fraværsårsagen og første orlovsdag.

Det er afgørende for sagsbehandlingen, at orloven er indberettet med den korrekte fraværsårsag, da orloven ellers vil være registreret forkert ved Udbetaling Danmark og opgørelsen af hvor meget orlov der er afholdt af forældrene er misvisende på "Min Barsel" på borger.dk.

Du risikerer også at skulle betale refusion tilbage - for igen at få den udbetalt, hvis du har fået refusionen udbetalt på grundlag af en forkert indberettet barselssag.

Det betyder, at du skal lave det samme arbejde mere end én gang.

Længere behandlingstid
Udbetaling Danmark skal bruge tid og ressourcer på at kontakte dig for at få dig til at indberette orloven igen - denne gang med den rigtige fraværsårsag.

Det forlænger behandlingstiden hos dem, og du skal derfor vente længere tid på at få udbetalt din barselsrefusion og et eventuelt supplement fra en barselsfond.

Du risikerer at forvirre din medarbejder
Det er ikke en rutineopgave for din medarbejder at gå på barsel, og indberetter du orloven forkert, risikerer du, at din medarbejder bliver forvirret over de breve han/hun modtager fra Udbetaling Danmark. 

Beskrivelse af fraværsårsagerne

Her finder du en beskrivelse af de enkelte fraværsårsager. Klik på den fraværsårsag du vil læse mere om.

Mors 4 uger før forventet fødsel/termin og perioden inden for de første 10 uger efter fødslen

Far eller medmors 2 ugers orlov lige efter fødslen

Mor, far og medmors orlov, der som udgangspunkt skal holdes inden 1 år.

Far eller medmors 2 ugers orlov lige efter fødslen fulgt af mere orlov

Far eller medmor indtræder i mors orlov i 10-ugers perioden lige efter fødslen

Adoption

Sygeligt forløbende graviditet

Arbejdets særlige karakter medfører risiko for fostret

Offentligt fastsatte bestemmelser

Sorgorlov

Jeg ved, at du nu er blevet helt skarp på, hvilken fraværsårsag du skal vælge, når du skal indberette en barselssag i Nemrefusion.

Om Barselseksperten

Jeg er Anne Line og jeg er din barselsekspert og dedikerede barselsnørd.

Min store passion er at hjælpe forældre, virksomheder og selvstændige med at få overblik over barselsreglerne, barselsplanlægningen, økonomien under barsel og det at håndtere en barselsorlov rent praktisk.

Siden 2007 har jeg arbejdet med barselsplanlægning, sagsbehandling og rådgivning om barselslovgivningen, og derfor ved jeg præcis, hvad du skal gøre, så du kommer sikkert igennem barsels-junglen og undgår alle faldgruberne.

Hvis du er i tvivl om jeg er den rette til at hjælpe dig i din konkrete situation, er du altid velkommen til at kontakte mig.

Jeg er indehaver af Barselseksperten og det er altid mig du har kontakt med, når du kontakter Barselseksperten eller er kunde hos mig.

læs mere om barsel

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!