Et tjek af din barselsplan er din genvej til overblik og ro i maven

Når du skal på barsel, skal du lave og aflevere en barselsplan til din arbejdsgiver senest 6 uger efter fødslen.

Som du allerede ved er der rigtig mange ting, du skal undersøge, få overblik over og tage stilling til, når du skal lave den endelige barselsplan.

Du skal mest af alt sikre dig, at du ikke har:

  • planlagt for meget barsel med løn og barselsdagpenge
  • sammensat barslen på en måde som ikke holder sig inden for barselslovgivningen
  • planlagt lønnet barsel på en måde som ikke holder sig inden for mulighederne i dine individuelle vilkår
  • beregnet barselsperioderne forkert, hvilket sker hele tiden

Det er vigtigt at barselplanen er lavet lige efter bogen, da der ellers kan opstå nogle rigtig trælse situationer efterfølgende. 

Det kan være afslag på barselsdagpenge, fordi der ikke er nok barsel tilbage, men det værste er nok, hvis din arbejdsgiver kræver en del af din løn tilbagebetalt, fordi der ikke er refusion til dem.

Lad mig tjekke din barselsplan

Få at få ro i maven og vished om at du afleverer en barselsplan som holder sig inden for rammerne i lovgivningen, kan jeg tjekke din barselsplan for dig.

I min barselsberegner får jeg overblikket over hvor meget barsel I som forældre samlet set har planlagt og jeg sikrer mig, at barslen ikke er sammensat på en måde som ikke holder sig inden for selve barselslovgivningen. Det betyder også at jeg ikke har fokus på de individuelle vilkår du har under din barsel (herunder perioder med løn). Det skal du selv have styr på.

Resultatet er en barselsplan som giver dig det fulde overblik over den samlede barsel. 

Du får oplyst ansøgningsfristen for hvornår du senest skal søge om barselsdagpenge, hvis det er relevant i din konkrete situation.

Her kan du se, hvordan barselsplanen ser ud. Klik på billedet for at se en større udgave.

Barselsplan - overførsel af barselsdagpenge

Hvem er tjekket lavet til?

Et tjek af din barselsplan er for dig som føler, at du har godt styr på din barsel, men har brug for at fjerne den sidste tvivl i forhold til, om der er noget du har overset, eller om du har planlagt for meget barsel med barselsdagpenge.

Tjekket er ikke for dig som er i tvivl om dine vilkår under barsel og ikke ved, hvordan du vil holde din barsel.
Har du brug for at jeg laver din barselsplan helt fra bunden af, så læs mere om hvordan jeg kan hjælpe dig med at lave din barselplan.

Der er inkluderet 45 minutter af min tid til at lave tjekket af din barselsplan. 

Det spørger andre om

Hvad er det helt konkret jeg får?

Du får et samlet overblik over den barsel I som forældre har planlagt.
Det overblik/barselsplan sender jeg til dig sammen med oplysninger om ansøgningsfrister (hvis det er relevant i den konkrete situation).
 
Jeg gør også opmærksom på det, hvis barselsplanen er beregnet forkert eller er sammensat på en måde som ikke holder sig inde for selve barselslovgivningen.

Så snart du har investeret i et tjek af din barselsplan, modtager du en mail fra mig med information om hvad du skal sende til mig. Når jeg har lavet tjekket, sendes barselsplanen til dig.

Hvad koster et tjek?

Tjekket koster 900 kr. og der er inkluderet 45 minutter af min tid til at lave det i. Går jeg over tid, vil der ske en merfakturering. Der faktureres efterfølgende pr. påbegyndt kvarter.
Se priser.

Hvad kræver det af mig at få lavet et tjek?

Et tjek kræver, at du ved, hvordan du vil holde orlov og hvordan dine vilkår er under barsel. Du skal derfor have strukturen for barselsplanen på plads. Det betyder, at du ved hvor lang tid du skal holde barsel, hvor lang tid du får løn under orloven, hvor lang tid du skal have barselsdagpenge og om der overdrages uger med barselsdagpenge mellem jer som forældre.
 
Holder du ferie, særlige feriedage, omsorgsdage eller lignende, så skal du kende antal dage og periode.
Det er vigtigt, da det her er tjek af din barselsplan og ikke hvor jeg laver en barselsplan til dig fra bunden af.

Hvad hvis jeg er i tvivl om hvordan du bedst kan hjælpe mig?

Hvis du er i tvivl om tjekket er den rigtige løsning for dig, er du altid velkommen til at sende mig en mail eller booke en gratis afklarende samtale.
Når du fortæller mig, hvad din konkrete situation er i forhold til barsel og hvad du har brug for hjælp til, kan jeg bedre guide dig til den optimale løsning for lige præcis dig.


Derfor kan jeg hjælpe dig

Kan min viden om barselsreglerne forhindre dig i at lave nogle dumme fejl, som kan koste dig tusindvis af mistede kroner, så er jeg lykkedes med det jeg gerne vil.

Jeg er Anne Line og jeg elsker at hjælpe dig med at få overblik over mulighederne for barsel og økonomien under barsel.

Med en baggrund som rådgiver og sagsbehandler indenfor barselsområdet ved 2 offentlige myndigheder (Udbetaling Danmark og Aalborg Kommune) har jeg har indgående kendskab til barselslovgivningen og har siden 2007 vejledt tusindvis af arbejdsgivereselvstændige og forældre med barselsrelaterede spørgsmål.

En væsentlig årsag til at Barselseksperten er her i dag er, at jeg utallige gange som rådgiver har tænkt:

"Hvorfor har jeg ikke kontakt til de her skønne mennesker, inden de får rodet sig ud i nogle trælse situationer som giver dem problemer?".


Til daglig laver jeg barselsplaner og tjekker barselsplaner igennem for rigtig mange ansatte.

Hver eneste dag sender jeg også barselsplaner retur, fordi de er beregnet forkert eller der er planlagt for meget barsel.

Det er virkelig irriterende som forælder, at få en barselsplan retur med beskeden om, at den ikke kan godkendes.

For at undgå alt for meget frem og tilbage mellem dig og din arbejdsgiver, kan det give rigtig god mening, at få professionel hjælp til at tjekke efter, at alt er lige som det skal være.

Derfor har du mulighed for at jeg tjekker din barselsplan for dig.

>
Success message!
Warning message!
Error message!