Få overblik over din barsel

Som forælder er der nok at se til når et lille, nyt familiemedlem melder sin ankomst.

Overskuddet er måske ikke det største, og alligevel er der en del praktiske ting, du skal forholde dig til.

Planlægning af din barselsorlov er én af dem.

De færreste forældre synes det er nemt at styre igennem junglen af barselsregler, og der er også mange ting at forholde sig til, når du skal planlægge din barselsorlov.

Har du ikke styr på planlægningen af din barsel, risikerer du at miste retten til dine barselsdagpenge, så du står uden indkomst i en periode.

Derfor er det en rigtig god idé at få hjælp til at planlægge din barselsorlov og få lavet en barselsplan.

Hvad er en barselsplan?

En barselsplan er den aftale du laver med din arbejdsgiver om hvordan barslen holdes efter fødslen.

Den giver dig et samlet overblik over, hvordan orloven holdes og deles mellem jer som forældre efter fødslen. En barselsplan kaldes også for en barselsaftale. 

Derfor skal du lave en barselsplan

Når du er blevet forælder og skal til at planlægge din barsel, er der 3 vigtige grunde til, at du og din arbejdsgiver får lavet en detaljeret barselsplan.

 • 1
  Du sikrer dig, at I som forældre ikke planlægger mere barsel, end der er ret til barselsdagpenge i 
 • 2
  Du får et rigtig godt overblik over i hvilke perioder der holdes barsel - både med løn og med barselsdagpenge
 • 3
  Du ved, hvornår du senest skal søge om barselsdagpenge ved Udbetaling Danmark

Bagklogskabens ulideligt klare lys

Desværre indser de fleste forældre først for sent, at de har brug for hjælp til at lave en barselsplan.

Det står lysende klart i dét øjeblik, de modtager et afslag fra Udbetaling Danmark, fordi der ikke er barselsdagpenge tilbage til den ønskede barselsperiode.

Det har jeg desværre oplevet mange gange!

I de 11 år jeg har arbejdet som rådgiver og sagsbehandler ved 2 offentlige myndigheder (Udbetaling Danmark og Aalborg Kommune), har jeg sendt et hav af afslag til forældre.

Afslag der blev sendt, fordi der ikke var barselsdagpenge tilbage til den periode der var søgt om, eller fordi ansøgningsfristen var overskredet.

Det er simpelthen så ærgerligt!
Og et langt stykke hen ad vejen er det også helt unødvendigt, for det kunne være undgået med en god planlægning.

Jeg må ærligt tilstå, at det har gjort et dybt indtryk på mig hver gang jeg har talt med forældre, der ikke har fået udbetalt de barselsdagpenge, de havde forventet.

Sørg for, at det ikke sker for dig!

Det siger kunderne

profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic

Vi har fået en rigtig god barselsplan som vi begge er vilde med!

Da vi skulle til at planlægge vores barselsorlov følte vi begge, at det var en uoverskuelig opgave, og vi vidste ikke hvordan vi skulle gribe det an.
Hvordan kan man sammensætte en god barsel delt mellem både mor og far?

Anne Line gav os et godt overblik og kom med forslag til forskellige løsninger til hvordan vi kunne holde vores barsel.

Hun sikrede sig, at vi fik delt orloven i mellem os, og ikke fik planlagt mere barsel end der er ret til barselsdagpenge i.

Vi har fået en rigtig god barselsplan som vi begge er vilde med!
Jannes arbejdsgiver var meget taknemmelig for det store forarbejde der var lavet i forhold til barselsplanen.

Vi vil helt sikkert anbefale andre forældre at få hjælp af Anne Line i forhold til at få lavet en barselsplan, og vi ville ikke have været hjælpen foruden!
Det er ikke let at finde rundt i barselsreglerne og især ikke når vi har valgt at dele forældreorloven mellem os.
Og det hele bliver ikke nemmere, når man sidder med en lille baby på armen.

Janne og Martin - forældre til Frederikke og Oliver

Nu er der ingen bekymringer og mere tid til at nyde vores søn

Vi kunne ikke rigtigt gennemskue hvad vi havde ret til af barsel og hvordan vi kunne fordele det og hvilke feriedage vi kunne bruge etc.

Anne Line stillede det hele overskueligt op og gav os en konkret dato at forholde os til ift. hvornår barslen slutter og hun ordnede det således, at det kunne gå op med de ønsker vi havde for den fælles barsel.


Anne Line var meget imødekommende og meget hurtig til at svare på mails og femsende reviderede planer. Derudover hjalp hun helt vildt ved at sige hvad vi havde ret til - for det var vi ikke så meget inde i.

Nu ved vi at vi kan holde noget barsel sammen og hvordan økonomien ser ud hele vejen igennem.
Nu er der ingen bekymringer og mere tid til at nyde vores søn.

Vi vil helt sikkert anbefale alle at gøre sig selv den tjeneste at få styr på det med barsel med hjælp fra Anne Line. Det gør alt det administrative omkring barslen meget nemmere.

Regitse og Anders - forældre til Valdemar

Anne Line forstod min problematik og nu er der fuldstændig styr på min barsel

Jeg er selvstændig og synes ikke at barselsreglerne for enkeltmandsvirksomheder er særlig godt beskrevet. Jeg var bange for at jeg misforstod dem.
Når jeg kontaktede det offentlige, viste de ikke rigtig noget og jeg fik forskellige svar. De har tidligere været endnu mere kringlede, så jeg var sikker på, at der var noget jeg ikke forstod.

Anne Line svarede på alle mine spørgsmål og opstillede forskellige scenarier i forhold til fakturering, freelance, vikar m.m. og hun forstod problematikken i barsel og enkeltmandsvirksomhed. Nu har jeg fuldstændig styr på det og er på 75% barsel.

Jeg vil helt klart anbefale andre at fra hjælp fra Anne Line, når de skal have styr på deres barsel!

Sarah Hesselbo - Selvstændig fotograf - www.sarahhesselbo.com

Anne Line guidede mig igennem barsels-junglen

Jeg opdagede, at jeg ikke havde kontaktet Udbetaling Danmark i forhold til at få udbetalt barselsdagpenge.
Tidsfristen var for længst overskredet, og deres behandlingstid var 3 uger. Derfor kontaktede jeg Anne Line for at få vejledning.

Anne Line svarede på min henvendelse lige med det samme og skabte sig lynhurtigt et overblik over min situation. Hun hjalp mig med at formulere en mail til lønkontoret på mit arbejde ud fra de muligheder, jeg havde. Herefter guidede hun mig gennem barsels-junglen og rådede mig til også at tage kontakt til Udbetaling Danmark for at få styr på min registrerede barsel.

Nu er jeg meget mere rolig ift. min økonomiske situation - min arbejdsplads har godkendt min og Anne Lines løsning. Og så er det blevet lidt mindre uoverskueligt at skulle kontakte Udbetaling Danmark.

Jeg vil bestemt anbefale andre at få hjælp af Anne Line.

Jeg tænker, det ville være smart at få hjælpen tidligere i barselsforløbet end jeg fik. Evt. når man planlægger barslen ift. arbejdsplads, ferie, afspadsering og barselsdagpenge - og ikke mindst rækkefølgen 🙂

Marie - mor til Alvin

Den meget fine og overskuelige barselsplan var super god at give til min arbejdsgiver

Anne Line lyttede grundigt til vores ønsker og vores konkrete situation og søgte også sparring, så hendes råd og vejledning holdt vand.

Hun kom med forslag og gav mig input til hvordan barslen kunne strikkes sammen. Også idéen med udskudt barsel ville jeg aldrig have fået selv.

Det er så dejligt, at min mand også kan tage en stor del af orloven ved at holde den på deltid. Så kan han både arbejde nogle timer i sin egen virksomhed og samtidig få barsel over en længere periode.
Det er en stor støtte for os.

Den meget fine og overskuelige barselsplan var super god at give til min arbejdsgiver. De kunne se, at jeg havde brugt både tid og penge på at få lavet en barselsplan, så det hele var overskueligt.

Det gjorde også, at de havde lyst til straks at godkende barselsplanen.

Jeg ved også selv, hvad jeg skal. Og det er let at finde rundt i, da dagene er sat op og det er skrevet klart, hvad der er hvad.

Jeg har allerede anbefalet Anne Line til andre og det vil jeg fortsat gøre!

Særligt til selvstændige, så de får deres muligheder for barsel udnyttet på bedste vis.

Henriette Laursen Hald - Organist

Vi har fået MAX ud af at få lagt en barselsplan og få svar på alle mulige (og umulige 😀 ) spørgsmål hos Anne Line.

Vi venter barn til sommer 2020 og mht. barselsplan og oversigt over rettigheder, så fandt vi det hele meget uoverskueligt, som en jungle. Vi læste på nettet og pludselig dukkede Anne Lines webside op med barselseksperten.dk. Det blev redningen for os i "junglen" af regler og diverse spørgsmål. Så vi besluttede os for, at få lagt en barselsplan hos Anne Line.

Vi købte en barselsplan og straks, kom der svar med et dejligt og overskueligt skema, vi skulle udfylde. Vi skulle også give nogle andre specifikke oplysninger til selve beregningen og det var svært for os at hitte rede i, da vi havde fået mange forskellige svar indbyrdes, på hver vores arbejdsplads. Det blev sådan, at vi samlede "skyts" sammen i form af tekst og screendumps af, hvad vi troede der var relevant og sendte det hele i en stak, til Anne Line.

Anne Line svarede meget hurtigt tilbage og der var fin korrespondance på SMS. Det viste sig, vi skulle indhente flere oplysninger/have noget ført ajour, der var noget ventetid fra vores side af, på at få de ønskede oplysninger, men Anne Line skrev bare, at det var i orden og at alt kunne vente. Vi var også i god tid, men selve kommunikationen gav os en god følelse af ikke at stresse over at få lagt planen og vi fik god tid til at tænke det hele igennem og få alt ajourført efter vores eget ønske.

Inden vi var helt færdige med planen, så skrev vi igen med nye ønsker og spørgsmål om tilrettelser og Anne Line svarede SÅ fint og indtalte en god lydfil, den lydfil er guld værd, for den kan vi bruge til at medsende til arbejdsgiverene, når vi præsenterer planen, for at få et overblik over den. Det er virkelig en god løsning med den lydfil.

Vi har fået MAX ud af at få lagt en barselsplan og få svar på alle mulige (og umulige 😀 ) spørgsmål hos Anne Line. Anne Line er virkelig professionel og arbejder hurtigt og sikkert i junglen af barselsregler.

Anne Line sørgede også for at vi fik det mest optimale ud af planen ved at regne helligdage med ind og tage højde for omsorgsdage.

Det har været lækkert at kunne sende rå-materiale ind og så bare få det færdige resultat ud.

Mange tak for hjælpen.

Britt & Jakob.

Britt Menne & Jakob Hjorth Jensen - forældre til Adam - IT medarbejder v. Region Midtjylland og Ingeniør v. Vestas

Anne Line er 100% pengene værd

Vi stod bogstaveligt talt med hovedet i postkassen, da vi skulle planlægge vores barsel med vores datter. Regler og orlov var en jungle og finde rundt i - og ærligt frustrerende. Trods for man tror man har gennemskuet det hele, så har der været noget man ikke lige har fået taget højde for eller forstået korrekt.
Her har Anne Lines hjælp været guld værd!
Hun er grundig i sit arbejde, undersøger ting for og til dig. Skaber et overskueligt overblik og forklarer dig regler og orlov, så du forstår.
Hun svarer og vender hurtigt tilbage på spørgsmål og med svar til dig.
Vi vil helt klart anbefalede Anne Line til andre! Hun er 100% pengene værd!

Sofie Pedersen

Ved at få Anne Lines hjælp, har jeg fået bedre vilkår under barsel, end hvis jeg kun skulle have udbetalt barselsdagpenge

Jeg kontaktede Anne Line, da min arbejdsgiver ikke var helt inde i barselsreglerne, og derfor tog udgangspunkt i selve barselsloven.

Da alle arbejdsgivere betaler til en barselsfond, kan min arbejdsgiver få reduceret lønudgiften under min barsel ved at få udbetalt ekstra refusion.
Forudsætningen for at få udbetalt den ekstra refusion er, at de udbetaler løn under en del af orloven.

Jeg valgte derfor at sætte mig ind i mulighederne for ekstra refusion fra barselsfonden.
På den måde blev det helt klart for min arbejdsgiver, hvad de kunne få refunderet af min løn, hvis de ville udbetale mig løn under en del af min barsel.

Anne Line hjalp mig med at få klarhed over reglerne og de forskellige vilkår, så jeg var klædt på til møderne med ledelsen på min arbejdsplads.

Derudover hjalp hun mig med at udarbejde en barselsplan og barselsaftale, hvor hun tog højde for alle helligdagene i foråret, så jeg fik optimal udnyttelse af min barsel.

Ved at få Anne Lines hjælp, har jeg fået bedre vilkår under barsel, end hvis jeg kun skulle have udbetalt barselsdagpenge.

Heldigvis valgte min arbejdsgiver at benytte sig af muligheden for ekstra refusion fra barselsfonden.

Jeg vil helt klart anbefale andre at få hjælp af Anne Line. Det var for mig uundværligt - en kæmpe hjælp.

Hun var hurtig til at vende retur på mine henvendelser, havde svar på alle mine spørgsmål, og udarbejdede en overskuelig plan for "dummies".

Jeg kan på de kraftigste anbefale andre at få ro i sindet, ved at få hendes hjælp til denne barsels jungle.

Lotte Lynggaard

Anne Line gav mig overblikket og sammensatte en barselsplan, jeg ikke selv var kommet frem til

Før jeg kontaktede Anne Line var jeg forvirret og manglede overblik.
Anne Line gav mig overblikket og sammensatte en barselsplan, jeg ikke selv var kommet frem til.
Min situation er nu, at jeg har fået overblik over min situation, hvilket giver mig ro.

Jeg vil helt bestemt anbefale andre at få hjælp af Anne Line.
Uanset hvor meget man selv læser på reglerne vedr. barsel/forældreorlov, så er det bare en jungle.

Charlotte

Nu er jeg tryg ved at aflevere min barselsplan til min arbejdsgiver

Min situation var, at jeg var usikker på hvor lang barsel jeg havde med løn, og hvor længe jeg i alt kunne holde barselsorlov.

Anne Line lavede en barselsplan til mig, så jeg visuelt kunne se fra start til slut hvor meget barsel jeg kunne holde.

På den måde var jeg ikke bekymret for, om jeg selv havde regnet forkert.
Efter at have fået hjælp til at planlægge min barsel, er jeg er tryg ved at aflevere min barselsplan til min arbejdsgiver.

Jeg vil klart anbefale andre at få hjælp af Anne Line til at få planlagt deres barsel.

Katrine - mor til Janus og Luna

Jeg vil til hver en tid anbefale andre at få hjælp af Anne Line!

Jeg har et IVS selskab og fandt NemRefusion og Virk.dk meget forvirrende og uoverskuelig.

Anne Line guidede mig igennem de forskellige trin i indberetningen i NemRefusion.

Samtidig fik jeg overblik over indberetning af sygefravær og generel navigation i Virk.dk's indbertningsdel.

Nu har jeg fået sendt indberetningen korrekt afsted, og sidder med vished om, at det er gjort korrekt.


Jeg vil til hver en tid anbefale andre at få hjælp af Anne Line!

Allan Legarth Nielsen - Indehaver af Legarth Film

Jeg fik en overskuelig og konkret barselplan

Jeg kontaktede Anne Line, fordi jeg havde behov for at få skabt et overblik over, hvor længe jeg kan være på barsel, hvilken periode der er på dagpenge samt hvad jeg har af muligheder for at gemme en del af orloven til senere.

Anne Line sendte en meget overskuelig og konkret barselsplan til mig. Af barselsplanen kan jeg se de forskellige typer af orlov.

Det gjorde, at jeg kunne aflevere en færdig og udspecificeret barselsplan til min arbejdsgiver.

Mette - mor til Nana og Julius

Investeringen var tjent ind i sparet tid

Min situation var at jeg just havde fået mit første barn og ville som selvstændig gerne kunne gå på barsel (forældreorlov) med ro i maven, samtidigt med at kunne arbejde lidt under barslen - for det er tit nødvendigt som selvstændig. Jeg havde fundet frem til at det kunne man godt, men var ærligt talt faret lidt vild i reglerne for hvordan samt registreringen af det, så da jeg fik anbefalet Anne Line af en anden selvstændig kammerat jeg har, var det en perfekt redningsplanke.

Anne Line hjalp mig både med at få overblik over det fra firmasiden og privatsiden, samt helt konkret med at få det registreret korrekt, så firmaet også kunne få refusion for min barsel.

Jeg vil på det kraftigste anbefale Anne Lines ekspertise og rolige hjælp igennem systemet.
Det har været en uvurderlig hjælp i en presset periode og ganske fair prissat.

Hun er ikke bare råd og vejledning, men også helt konkret hjælp til registrering, så den udgift det var at få hende ind, er hurtigt tjent ind igen ved tid sparet.

Bo Thomasen - Indehaver af Bastard Café (www.bastardcafe.dk)

Er du også overvældet?

Mange forældre bliver lidt overvældede, når de skal planlægge deres barsel, fordi der er så mange ting, de nu skal forholde sig til.

Her er nogle af de tanker og overvejelser nybagte forældre ofte har, når barselsorloven skal planlægges.

Måske du kan genkende dem?

 • Hvad har vi (mor og far) hver især ret til af barsel?
 • Kan barslen deles mellem os?
 • Hvordan kan den sammensættes?
 • Har den anden forælders vilkår betydning for det jeg kan holde af barsel?
 • Hvordan er min økonomi under min barsel?
 • Er der nogle vigtige frister jeg skal overholde?

For at kunne planlægge din barselsorlov, er det vigtigt, at du har et godt kendskab til barselslovgivningen.

Barselsloven er nemlig grundlaget for, hvordan du som forælder kan holde barsel.

Det kan du starte med

Det her afsnit tager ca. 1 ½ minut at læse, men det er vigtigt, at du får det hele med!

Start med at undersøge hvad der står om dine vilkår under barsel i din ansættelseskontrakt eller overenskomst.
 
Tag en snak med din arbejdsgiver om hvilke vilkår de kan tilbyde dig, hvis der ikke står noget om barsel i din ansættelseskontrakt, og du ikke er omfattet af en overenskomst.

Er du kun omfattet af Funktionærloven (læs § 7 - klik på linket) fastsætter den dine rettigheder i forhold til løn under din barsel.

Det gør den kun i forhold til en gravid kvinde. Der er ikke i Funktionærloven fastsat rettigheder i forhold til løn under barsel for en far eller medmor.


Bedre lønvilkår under barsel?

Det er oftest ikke optimalt for din arbejdsgiver kun at udbetale dig det i løn, de er forpligtiget til i følge Funktionærloven.

Det er det ikke, fordi din arbejdsgiver betaler til en Barselsfond.

Det er lovpligtigt at betale til en Barselsfond, så din arbejdsgiver er også medlem af en.

Du kan få rigtig god værdi af at læse mit blogindlæg, der handler om at have en medarbejder på barsel.
Det er skrevet til arbejdsgiverne, men er også relevant for dig som medarbejder.

I slutningen af indlægget kommer jeg ind på, hvad det betyder for arbejdsgivers refusion, at de betaler til en Barselsfond.

Refusionens samlede størrelse kan have indflydelse på den løn, din arbejdsgiver vælger at betale dig under din barsel.

Hav særligt fokus på i hvor lang tid du har ret til løn, og om den lønnede del af orloven, skal være holdt inden for en bestemt periode.

Vær også opmærksom på, om din arbejdsgiver accepterer nedsat refusion, hvis du forlænger orloven retsbaseret med 8 eller 14 uger, mens du stadig får udbetalt løn.


Dit ansvar at søge om barselsdagpenge

Når din løn stopper under orloven, skal du huske at søge om barselsdagpenge ved Udbetaling Danmark!

Siger din arbejdsgiver, at det hele går automatisk, når du skal have udbetalt barselsdagpenge, så siger de det i den allerbedste mening. Men det er desværre ikke rigtigt!

Tingene foregår digitalt, men det er ikke det samme som automatisk.

Du skal selv aktivt søge om barselsdagpenge ved Udbetaling Danmark, når det er dig som skal have barselsdagpengene udbetalt.

Så er vi kommet til vejs ende i denne vigtige del af indlægget.
Godt gået at du kom igennem!

Allerede nu kender du til mange af de væsentligste ting, du skal være opmærksom på, når du skal på barsel.

8 uger efter fødslen

Når dit barn er kommet til verden, har I som forældre indtil 8 uger efter fødslen til at få planlagt, hvordan I vil holde jeres barsel og dermed få lavet den barselsplan som skal godkendes af arbejdsgiver.

Der er mange muligheder for at sammensætte barslen fleksibelt.

Barselslovgivningen giver mulighed for stor fleksibilitet, men ikke alt er muligt.

Den store fleksibilitet forudsætter også, at du kan aftale det med din arbejdsgiver.

Det er særligt vigtigt at vide, hvad der ikke kan lade sig gøre, så du ikke mister retten til barselsdagpenge, fordi du ikke kender barselslovgivningen helt ned i detaljen.

Jeg har lavet et eksempel på en barselsplan du kan lade dig inspirere af.

Spørgsmål og svar om barselsplanen

Hvorfor skal jeg investere i en barselsplan hos dig?

Det er en rigtig god idé af flere årsager.

 1. Jeg tager udgangspunkt i dine og den anden forælders individuelle ønsker og vilkår under barsel, og laver en samlet barselsplan som giver dig/jer et fuldt overblik over barslen.

  Den enkelte arbejdsgiver har som regel kun fokus på den medarbejder de selv har på barsel, og tager ikke højde for den anden forælders barsel.
  Det giver nogle udfordringer, da der ofte bliver planlagt mere barsel end der er ret til barselsdagpenge i.
  Det betyder desværre ofte afslag på barselsdagpenge.
 2. Du får en kompetent sparringspartner, da jeg har en dybdegående viden om barselslovgivningen og ved hvordan overenskomster og lovgivningen spiller sammen.
 3. Du får det fulde overblik over hele processen, og jeg gør dig opmærksom på hvilke frister du skal overholde.
 4. Du får min hjælp til at beregne forskellige barsels-scenarier, hvis du ønsker det.
 5. Du får inspiration til hvordan barslen fx kan holdes.

Hvad koster en barselsplan?

En barselsplan koster 2.600 kr. og der er inkluderet 2 timer af min tid til at lave den endelige barselsplan til dig.

Hvad kræver det af mig at få lavet en barselsplan?

Det kræver, at du har et overblik over dine individuelle vilkår under barsel. 

Du skal fx vide i hvor lang tid du eventuelt har ret til løn under barsel.

Du skal også have gjort dig nogle tanker om hvordan du ønsker at holde barsel.

Det er med andre ord ikke en "gratis omgang" for dig. Det kræver også noget af dig, men jeg hjælper dig med at få overblikket.

Hvad koster det, hvis du skal bruge mere tid på min barselsplan?

Skal jeg bruge mere end de 2 timer der er inkluderet i barselsplanen, betaler du for den ekstra tid ud fra min almindelige timepris. Det faktureres pr. påbegyndt kvarter.

Her kan du se mine priser.

Hvordan får jeg overblik over mine individuelle vilkår under barsel?

Det får du typisk ved at kontakte din HR afdeling eller lønkontor.
Er der en tillidsrepræsentant på din arbejdsplads, er det også et godt sted at spørge ind til dine muligheder for barsel.
Du kan også spørge i din fagforening og høre om det er noget de kan hjælpe dig med.

Som udgangspunkt for kontakten med din arbejdsgiver, kan du bruge den tjekliste jeg har lavet. Den guider dig igennem de ting du skal undersøge, når du skal finde ud af hvordan du er stillet under barsel.

Eksempel på en barselsplan

Her kan du se et eksempel på en barselsplan for forældre, der begge er ansat i det offentlige - dog er de ikke omfattet af den samme overenskomst. Mor er i dette eksempel ansat i en Region og far er ansat i en Kommune.

Klik på billedet for at se en større udgave af barselsplanen.

Forudsætningerne for eksemplet:

 • Barnet er født den 5. januar 2020 (barselsorloven starter for en mor kalenderdagen efter fødslen)
 • Begge forældre er omfattet af en offentlig overenskomst
 • I alt er der holdt 48 ugers barsel efter fødslen
 • Mor holder i alt 26 ugers orlov med løn efter fødslen
 • Far holder 2 ugers fædreorlov med løn lige efter fødslen
 • Mor holder 7 ugers forældreorlov med barselsdagpenge
 • Far holder 13 ugers forældreorlov med løn

Få hjælp til at lave din barselsplan

For at sikre at du gør, hvad du kan, for at få de barselsdagpenge du har ret til, kan du få min hjælp til at lave en barselsplan.

En barselsplan som holder sig inden for de muligheder og begrænsninger, der er i barselslovgivningen og de individuelle vilkår du har under din barsel.

De penge du investerer i at få min hjælp, er godt givet ud!

Hvis du selv laver en barselsplan, som ikke holder sig inden for barselslovens muligheder og begrænsninger, kan det koste dig dyrt i mistede barselsdagpenge.

Det har ofte store konsekvenser for privatøkonomien, hvis du mister din indkomst i en periode.

Det får du, når du investerer i en barselsplan

Inkluderet i prisen

 • En samlet og overskuelig barselsplan med begge forældres orlov
 • 8 forskellige barselsplaner til inspiration  
 • 2 timers rådgivning/tid 
 • Information om de frister, som du skal overholde
 • Adgang til al min viden og erfaring med barselslovgivningen

Sådan foregår det

 • Du investerer i barselsplanen 
 • Du sender de oplysninger, jeg skal bruge
 • Jeg sendet et udkast til en barselsplan til dig
 • Du giver feedback på udkastet
 • Jeg laver den endelige barselsplan til dig
 • Du får barselsplanen sendt til din mail sammen med diverse informationer og brevskabeloner                             

Er din barselsplan det rigtige for mig?

Hvis du er i tvivl om du skal investere i min hjælp til at lave en barselsplan, så send mig en e-mail.

Jeg kan hurtigt fortælle dig, om det er investeringen værd, eller om du ikke har brug for min hjælp. 

Og ja. Jeg har faktisk fortalt nogle forældre, at der ikke var grund til at de investerede i en barselsplan i deres konkrete situation.

Det siger kunderne

profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic

Ved at få Anne Lines hjælp, har jeg fået bedre vilkår under barsel, end hvis jeg kun skulle have udbetalt barselsdagpenge

Jeg kontaktede Anne Line, da min arbejdsgiver ikke var helt inde i barselsreglerne, og derfor tog udgangspunkt i selve barselsloven.

Da alle arbejdsgivere betaler til en barselsfond, kan min arbejdsgiver få reduceret lønudgiften under min barsel ved at få udbetalt ekstra refusion.
Forudsætningen for at få udbetalt den ekstra refusion er, at de udbetaler løn under en del af orloven.

Jeg valgte derfor at sætte mig ind i mulighederne for ekstra refusion fra barselsfonden.
På den måde blev det helt klart for min arbejdsgiver, hvad de kunne få refunderet af min løn, hvis de ville udbetale mig løn under en del af min barsel.

Anne Line hjalp mig med at få klarhed over reglerne og de forskellige vilkår, så jeg var klædt på til møderne med ledelsen på min arbejdsplads.

Derudover hjalp hun mig med at udarbejde en barselsplan og barselsaftale, hvor hun tog højde for alle helligdagene i foråret, så jeg fik optimal udnyttelse af min barsel.

Ved at få Anne Lines hjælp, har jeg fået bedre vilkår under barsel, end hvis jeg kun skulle have udbetalt barselsdagpenge.

Heldigvis valgte min arbejdsgiver at benytte sig af muligheden for ekstra refusion fra barselsfonden.

Jeg vil helt klart anbefale andre at få hjælp af Anne Line. Det var for mig uundværligt - en kæmpe hjælp.

Hun var hurtig til at vende retur på mine henvendelser, havde svar på alle mine spørgsmål, og udarbejdede en overskuelig plan for "dummies".

Jeg kan på de kraftigste anbefale andre at få ro i sindet, ved at få hendes hjælp til denne barsels jungle.

Lotte Lynggaard

Anne Line er 100% pengene værd

Vi stod bogstaveligt talt med hovedet i postkassen, da vi skulle planlægge vores barsel med vores datter. Regler og orlov var en jungle og finde rundt i - og ærligt frustrerende. Trods for man tror man har gennemskuet det hele, så har der været noget man ikke lige har fået taget højde for eller forstået korrekt.
Her har Anne Lines hjælp været guld værd!
Hun er grundig i sit arbejde, undersøger ting for og til dig. Skaber et overskueligt overblik og forklarer dig regler og orlov, så du forstår.
Hun svarer og vender hurtigt tilbage på spørgsmål og med svar til dig.
Vi vil helt klart anbefalede Anne Line til andre! Hun er 100% pengene værd!

Sofie Pedersen

Nu er der ingen bekymringer og mere tid til at nyde vores søn

Vi kunne ikke rigtigt gennemskue hvad vi havde ret til af barsel og hvordan vi kunne fordele det og hvilke feriedage vi kunne bruge etc.

Anne Line stillede det hele overskueligt op og gav os en konkret dato at forholde os til ift. hvornår barslen slutter og hun ordnede det således, at det kunne gå op med de ønsker vi havde for den fælles barsel.


Anne Line var meget imødekommende og meget hurtig til at svare på mails og femsende reviderede planer. Derudover hjalp hun helt vildt ved at sige hvad vi havde ret til - for det var vi ikke så meget inde i.

Nu ved vi at vi kan holde noget barsel sammen og hvordan økonomien ser ud hele vejen igennem.
Nu er der ingen bekymringer og mere tid til at nyde vores søn.

Vi vil helt sikkert anbefale alle at gøre sig selv den tjeneste at få styr på det med barsel med hjælp fra Anne Line. Det gør alt det administrative omkring barslen meget nemmere.

Regitse og Anders - forældre til Valdemar

Anne Line forstod min problematik og nu er der fuldstændig styr på min barsel

Jeg er selvstændig og synes ikke at barselsreglerne for enkeltmandsvirksomheder er særlig godt beskrevet. Jeg var bange for at jeg misforstod dem.
Når jeg kontaktede det offentlige, viste de ikke rigtig noget og jeg fik forskellige svar. De har tidligere været endnu mere kringlede, så jeg var sikker på, at der var noget jeg ikke forstod.

Anne Line svarede på alle mine spørgsmål og opstillede forskellige scenarier i forhold til fakturering, freelance, vikar m.m. og hun forstod problematikken i barsel og enkeltmandsvirksomhed. Nu har jeg fuldstændig styr på det og er på 75% barsel.

Jeg vil helt klart anbefale andre at fra hjælp fra Anne Line, når de skal have styr på deres barsel!

Sarah Hesselbo - Selvstændig fotograf - www.sarahhesselbo.com

Jeg vil til hver en tid anbefale andre at få hjælp af Anne Line!

Jeg har et IVS selskab og fandt NemRefusion og Virk.dk meget forvirrende og uoverskuelig.

Anne Line guidede mig igennem de forskellige trin i indberetningen i NemRefusion.

Samtidig fik jeg overblik over indberetning af sygefravær og generel navigation i Virk.dk's indbertningsdel.

Nu har jeg fået sendt indberetningen korrekt afsted, og sidder med vished om, at det er gjort korrekt.


Jeg vil til hver en tid anbefale andre at få hjælp af Anne Line!

Allan Legarth Nielsen - Indehaver af Legarth Film

Jeg fik en overskuelig og konkret barselplan

Jeg kontaktede Anne Line, fordi jeg havde behov for at få skabt et overblik over, hvor længe jeg kan være på barsel, hvilken periode der er på dagpenge samt hvad jeg har af muligheder for at gemme en del af orloven til senere.

Anne Line sendte en meget overskuelig og konkret barselsplan til mig. Af barselsplanen kan jeg se de forskellige typer af orlov.

Det gjorde, at jeg kunne aflevere en færdig og udspecificeret barselsplan til min arbejdsgiver.

Mette - mor til Nana og Julius

Vi har fået MAX ud af at få lagt en barselsplan og få svar på alle mulige (og umulige 😀 ) spørgsmål hos Anne Line.

Vi venter barn til sommer 2020 og mht. barselsplan og oversigt over rettigheder, så fandt vi det hele meget uoverskueligt, som en jungle. Vi læste på nettet og pludselig dukkede Anne Lines webside op med barselseksperten.dk. Det blev redningen for os i "junglen" af regler og diverse spørgsmål. Så vi besluttede os for, at få lagt en barselsplan hos Anne Line.

Vi købte en barselsplan og straks, kom der svar med et dejligt og overskueligt skema, vi skulle udfylde. Vi skulle også give nogle andre specifikke oplysninger til selve beregningen og det var svært for os at hitte rede i, da vi havde fået mange forskellige svar indbyrdes, på hver vores arbejdsplads. Det blev sådan, at vi samlede "skyts" sammen i form af tekst og screendumps af, hvad vi troede der var relevant og sendte det hele i en stak, til Anne Line.

Anne Line svarede meget hurtigt tilbage og der var fin korrespondance på SMS. Det viste sig, vi skulle indhente flere oplysninger/have noget ført ajour, der var noget ventetid fra vores side af, på at få de ønskede oplysninger, men Anne Line skrev bare, at det var i orden og at alt kunne vente. Vi var også i god tid, men selve kommunikationen gav os en god følelse af ikke at stresse over at få lagt planen og vi fik god tid til at tænke det hele igennem og få alt ajourført efter vores eget ønske.

Inden vi var helt færdige med planen, så skrev vi igen med nye ønsker og spørgsmål om tilrettelser og Anne Line svarede SÅ fint og indtalte en god lydfil, den lydfil er guld værd, for den kan vi bruge til at medsende til arbejdsgiverene, når vi præsenterer planen, for at få et overblik over den. Det er virkelig en god løsning med den lydfil.

Vi har fået MAX ud af at få lagt en barselsplan og få svar på alle mulige (og umulige 😀 ) spørgsmål hos Anne Line. Anne Line er virkelig professionel og arbejder hurtigt og sikkert i junglen af barselsregler.

Anne Line sørgede også for at vi fik det mest optimale ud af planen ved at regne helligdage med ind og tage højde for omsorgsdage.

Det har været lækkert at kunne sende rå-materiale ind og så bare få det færdige resultat ud.

Mange tak for hjælpen.

Britt & Jakob.

Britt Menne & Jakob Hjorth Jensen - forældre til Adam - IT medarbejder v. Region Midtjylland og Ingeniør v. Vestas

Anne Line gav mig overblikket og sammensatte en barselsplan, jeg ikke selv var kommet frem til

Før jeg kontaktede Anne Line var jeg forvirret og manglede overblik.
Anne Line gav mig overblikket og sammensatte en barselsplan, jeg ikke selv var kommet frem til.
Min situation er nu, at jeg har fået overblik over min situation, hvilket giver mig ro.

Jeg vil helt bestemt anbefale andre at få hjælp af Anne Line.
Uanset hvor meget man selv læser på reglerne vedr. barsel/forældreorlov, så er det bare en jungle.

Charlotte

Den meget fine og overskuelige barselsplan var super god at give til min arbejdsgiver

Anne Line lyttede grundigt til vores ønsker og vores konkrete situation og søgte også sparring, så hendes råd og vejledning holdt vand.

Hun kom med forslag og gav mig input til hvordan barslen kunne strikkes sammen. Også idéen med udskudt barsel ville jeg aldrig have fået selv.

Det er så dejligt, at min mand også kan tage en stor del af orloven ved at holde den på deltid. Så kan han både arbejde nogle timer i sin egen virksomhed og samtidig få barsel over en længere periode.
Det er en stor støtte for os.

Den meget fine og overskuelige barselsplan var super god at give til min arbejdsgiver. De kunne se, at jeg havde brugt både tid og penge på at få lavet en barselsplan, så det hele var overskueligt.

Det gjorde også, at de havde lyst til straks at godkende barselsplanen.

Jeg ved også selv, hvad jeg skal. Og det er let at finde rundt i, da dagene er sat op og det er skrevet klart, hvad der er hvad.

Jeg har allerede anbefalet Anne Line til andre og det vil jeg fortsat gøre!

Særligt til selvstændige, så de får deres muligheder for barsel udnyttet på bedste vis.

Henriette Laursen Hald - Organist

Investeringen var tjent ind i sparet tid

Min situation var at jeg just havde fået mit første barn og ville som selvstændig gerne kunne gå på barsel (forældreorlov) med ro i maven, samtidigt med at kunne arbejde lidt under barslen - for det er tit nødvendigt som selvstændig. Jeg havde fundet frem til at det kunne man godt, men var ærligt talt faret lidt vild i reglerne for hvordan samt registreringen af det, så da jeg fik anbefalet Anne Line af en anden selvstændig kammerat jeg har, var det en perfekt redningsplanke.

Anne Line hjalp mig både med at få overblik over det fra firmasiden og privatsiden, samt helt konkret med at få det registreret korrekt, så firmaet også kunne få refusion for min barsel.

Jeg vil på det kraftigste anbefale Anne Lines ekspertise og rolige hjælp igennem systemet.
Det har været en uvurderlig hjælp i en presset periode og ganske fair prissat.

Hun er ikke bare råd og vejledning, men også helt konkret hjælp til registrering, så den udgift det var at få hende ind, er hurtigt tjent ind igen ved tid sparet.

Bo Thomasen - Indehaver af Bastard Café (www.bastardcafe.dk)

Vi har fået en rigtig god barselsplan som vi begge er vilde med!

Da vi skulle til at planlægge vores barselsorlov følte vi begge, at det var en uoverskuelig opgave, og vi vidste ikke hvordan vi skulle gribe det an.
Hvordan kan man sammensætte en god barsel delt mellem både mor og far?

Anne Line gav os et godt overblik og kom med forslag til forskellige løsninger til hvordan vi kunne holde vores barsel.

Hun sikrede sig, at vi fik delt orloven i mellem os, og ikke fik planlagt mere barsel end der er ret til barselsdagpenge i.

Vi har fået en rigtig god barselsplan som vi begge er vilde med!
Jannes arbejdsgiver var meget taknemmelig for det store forarbejde der var lavet i forhold til barselsplanen.

Vi vil helt sikkert anbefale andre forældre at få hjælp af Anne Line i forhold til at få lavet en barselsplan, og vi ville ikke have været hjælpen foruden!
Det er ikke let at finde rundt i barselsreglerne og især ikke når vi har valgt at dele forældreorloven mellem os.
Og det hele bliver ikke nemmere, når man sidder med en lille baby på armen.

Janne og Martin - forældre til Frederikke og Oliver

Anne Line guidede mig igennem barsels-junglen

Jeg opdagede, at jeg ikke havde kontaktet Udbetaling Danmark i forhold til at få udbetalt barselsdagpenge.
Tidsfristen var for længst overskredet, og deres behandlingstid var 3 uger. Derfor kontaktede jeg Anne Line for at få vejledning.

Anne Line svarede på min henvendelse lige med det samme og skabte sig lynhurtigt et overblik over min situation. Hun hjalp mig med at formulere en mail til lønkontoret på mit arbejde ud fra de muligheder, jeg havde. Herefter guidede hun mig gennem barsels-junglen og rådede mig til også at tage kontakt til Udbetaling Danmark for at få styr på min registrerede barsel.

Nu er jeg meget mere rolig ift. min økonomiske situation - min arbejdsplads har godkendt min og Anne Lines løsning. Og så er det blevet lidt mindre uoverskueligt at skulle kontakte Udbetaling Danmark.

Jeg vil bestemt anbefale andre at få hjælp af Anne Line.

Jeg tænker, det ville være smart at få hjælpen tidligere i barselsforløbet end jeg fik. Evt. når man planlægger barslen ift. arbejdsplads, ferie, afspadsering og barselsdagpenge - og ikke mindst rækkefølgen 🙂

Marie - mor til Alvin

Nu er jeg tryg ved at aflevere min barselsplan til min arbejdsgiver

Min situation var, at jeg var usikker på hvor lang barsel jeg havde med løn, og hvor længe jeg i alt kunne holde barselsorlov.

Anne Line lavede en barselsplan til mig, så jeg visuelt kunne se fra start til slut hvor meget barsel jeg kunne holde.

På den måde var jeg ikke bekymret for, om jeg selv havde regnet forkert.
Efter at have fået hjælp til at planlægge min barsel, er jeg er tryg ved at aflevere min barselsplan til min arbejdsgiver.

Jeg vil klart anbefale andre at få hjælp af Anne Line til at få planlagt deres barsel.

Katrine - mor til Janus og Luna

Derfor kan jeg hjælpe dig

Siden 2007 er en stor del af min arbejdsdag gået med at rådgive og vejlede forældre om, hvordan de bedst muligt kan sammensætte deres barsel inden for lige præcis de rammer og vilkår de har under barsel.

Jeg vejleder om hvilke muligheder og begrænsninger der er i lovgivningen, og hvilke konkrete og individuelle løsninger, der er de optimale ud fra dine ønsker, vilkår og situation.

I min vejledning er jeg altid særligt opmærksom på, hvad der ikke kan lade sig gøre.

Det er jeg, fordi jeg ikke ønsker, at du kommer i klemme og mister retten til barselsdagpenge, fordi der er noget som du ikke helt har forstået eller ikke ved.


Ved jeg så alt om barselslovgivningen?
Nej, det gør jeg ikke, men jeg ved rigtig meget. Og mere end de fleste.
 
Er der noget jeg (mod forventning) ikke ved, eller som jeg er usikker på, vil jeg bede dig om at få det afklaret ved Udbetaling Danmark.
Det gør jeg, da det er Udbetaling Danmark som træffer afgørelser efter barselsloven og derfor er det deres vurdering der gælder.

Når du har svaret fra Udbetaling Danmark, tager vi højde for det i barselsplanen.

Anne Line Richardt

Hjælp til beregninger

Hvis du gerne vil have lavet nogle beregninger på forskellige barsels-scenarier, kan jeg også hjælpe dig med det.

Det kan fx være en beregning af hvor lang tid en delvis orlov kan vare, hvis du fx har 4 ugers forældreorlov tilbage, og du holder 5 timer og 30 minutters barsel om ugen.

Det kan også være, at du stopper din barsel for at holde ferie.

Det giver god mening at få ferien registreret i barselsplanen, da det giver et godt overblik over det samlede fravær fra arbejdet på grund af barsel.

Den tid jeg bruger på eventuelle beregninger, medregnes i de 2 timer, der er inkluderet i barselsplanen.

2 timers rådgivning/tid

Der er inkluderet 2 timers personlig rådgivning/tid, når du investerer i en barselsplan.

I de 2 timer indgår den tid jeg fx taler med dig i telefon/Zoom, laver udkast/barselsplan, gennemgår din besvarelse af spørgeskemaet, danner mig et overblik over dine ønsker og vilkår eller bruger på at besvare mails.

Tager det mere end 2 timer for mig at lave din barselsplan, betaler du for den ekstra tid ud fra min normale timepris.
Der faktureres efterfølgende pr. påbegyndt kvarter. Du kan se mine priser her.

Sådan kan vi være i kontakt

Vi kan tale sammen i telefon, klare det hele over mail eller mødes online ved brug af Zoom. Det kan også være en kombination af de forskellige muligheder. Når vi bruger Zoom, har vi mulighed for at dele skærm.

Min erfaring er, at du får mest ud af de 2 timer, når vi taler sammen.

Spørgsmål og svar om barselsplanen

Hvorfor skal jeg investere i en barselsplan hos dig?

Det er en rigtig god idé af flere årsager.

 1. Jeg tager udgangspunkt i dine og den anden forælders individuelle ønsker og vilkår under barsel, og laver en samlet barselsplan som giver dig/jer et fuldt overblik over barslen.

  Den enkelte arbejdsgiver har som regel kun fokus på den medarbejder de selv har på barsel, og tager ikke højde for den anden forælders barsel.
  Det giver nogle udfordringer, da der ofte bliver planlagt mere barsel end der er ret til barselsdagpenge i.
  Det betyder desværre ofte afslag på barselsdagpenge.
 2. Du får en kompetent sparringspartner, da jeg har en dybdegående viden om barselslovgivningen og ved hvordan overenskomster og lovgivningen spiller sammen.
 3. Du får det fulde overblik over hele processen, og jeg gør dig opmærksom på hvilke frister du skal overholde.
 4. Du får min hjælp til at beregne forskellige barsels-scenarier, hvis du ønsker det.
 5. Du får inspiration til hvordan barslen fx kan holdes.

Hvad koster en barselsplan?

En barselsplan koster 2.600 kr. og der er inkluderet 2 timer af min tid til at lave den endelige barselsplan til dig.

Hvad kræver det af mig at få lavet en barselsplan?

Det kræver, at du har et overblik over dine individuelle vilkår under barsel. 

Du skal fx vide i hvor lang tid du eventuelt har ret til løn under barsel.

Du skal også have gjort dig nogle tanker om hvordan du ønsker at holde barsel.

Det er med andre ord ikke en "gratis omgang" for dig. Det kræver også noget af dig, men jeg hjælper dig med at få overblikket.

Hvad koster det, hvis du skal bruge mere tid på min barselsplan?

Skal jeg bruge mere end de 2 timer der er inkluderet i barselsplanen, betaler du for den ekstra tid ud fra min almindelige timepris. Det faktureres pr. påbegyndt kvarter.

Her kan du se mine priser.

Hvordan får jeg overblik over mine individuelle vilkår under barsel?

Det får du typisk ved at kontakte din HR afdeling eller lønkontor.
Er der en tillidsrepræsentant på din arbejdsplads, er det også et godt sted at spørge ind til dine muligheder for barsel.
Du kan også spørge i din fagforening og høre om det er noget de kan hjælpe dig med.

Som udgangspunkt for kontakten med din arbejdsgiver, kan du bruge den tjekliste jeg har lavet. Den guider dig igennem de ting du skal undersøge, når du skal finde ud af hvordan du er stillet under barsel.

Betaling

Du har mulighed for at betale med: Dankort, kreditkort, ApplePay og Mobilepay.

Vilkår for køb

Når du køber en barselsplan, bekræfter du, at du har læst, forstået og accepteret mine handelsbetingelser og privatlivspolitik.

Kan du ikke acceptere mine betingelser, har jeg desværre ikke mulighed for at hjælpe dig.

Læs mere om barsel

Du kan læse meget mere om barsel på denne side.

>
Success message!
Warning message!
Error message!